Page 308 - książka gotowa + okładkastr1 i 4
        P. 308
      przestrzega zasad współpracy i
                     komunikacji w grupie.
Uczeń:              Uczeń:                                produkty spoży
                                                           powinno się spo
3) wymienia zasady   rozróżnia produkty spożywcze,        niezbędne w co
   prawidłowego       których nie powinno się spożywać
   odżywiania się     oraz te, które są niezbędne w       składniki pokar
   i stosuje je;                                           organizmie czło
                      codziennej diecie,
                     wymienia 6 składników               produkty pocho
                                                           i zwierzęcego,
                      pokarmowych i określa ich rolę w
                      organizmie człowieka,               źródła składnik
                     rozróżnia produkty pochodzenia
                      roślinnego i zwierzęcego,          Pojęcia: piramida
                     dobiera składniki pokarmowe do     składniki pokarm
                      źródła ich występowania,           białka, tłuszcze, k
                     wymienia 5 zasad zdrowego
                      żywienia.
                    Uczeń:
                     przestrzega zasad zdrowego
                     odżywiania,
                     planuje całodniowy posiłek dla
                     ucznia w wieku szkolnym zgodnie
                     z zasadami zdrowego żywienia,
                     stosuje zasady higieny żywienia i
                     żywności,
                     przestrzega zasad postępowania z
                     artykułami spożywczymi,
                     wykazuje się dokładnością i
                     skrupulatnością podczas
                     powierzonego zadania,
                     przestrzega zasad współpracy i
                     komunikacji w grupie.





