Page 306 - książka gotowa + okładkastr1 i 4
        P. 306
     wirusów, bakterii, grzybów oraz
                     niektórych roślin i zwierząt na
                     zdrowie człowieka,
                     przestrzega zasad stosowania
                     higieny,
                     uzasadnia rolę profilaktyki chorób,
                     wykazuje się dokładnością i
                     skrupulatnością podczas
                     przeprowadzania powierzonego
                     zadania,
                     przestrzega zasad współpracy i
                     komunikacji w grupie.
Uczeń:              Uczeń:
2) wymienia zasady   wymienia 4 zasady postępowania z      zasady postępo
   postępowania      produktami spożywczymi od               produktami spo
   z produktami      momentu zakupu do spożycia,             momentu zakup
   spożywczymi od
   momentu zakupu    wymienia 2 sposoby konserwacji i      konserwacja i o
   do spożycia                                               przechowywani
   (termin           odpowiedniego przechowywania            spożywczych,
   przydatności,     produktów spożywczych,
   przechowywanie,                                          objawy zatrucia
   przygotowywanie   wymienia objawy zatrucia
   posiłków);                                              Pojęcia: zatrucie
                     pokarmowego,                          termin przydatno
                     planuje przygotowywanie 2
                     posiłków (śniadanie i kolacja).
                    Uczeń:
                     przestrzega zasad postępowania z
                     artykułami spożywczymi,
                     przestrzega zasad higieny żywienia
                     i żywności,
                     wykazuje się dokładnością i
                     skrupulatnością podczas
                     powierzonego zadania,





